Mag ik je voorstellen? Mijn collectie OORSCHELP, oorbellen voor het goede doel

Natuurlijk hoorde je er al over: het plastiek in onze oceanen is een monumentaal probleem. Wie vaak reist, zag het vast al met eigen ogen. Zoals wij op het strand van Doc Let in Vietnam. 

Ken je de cijfers? Per minuut storten we 1 volle vrachtwagen plastiek in de zee. Goed voor 8 miljard kilo per jaar. Vogels slikken stukjes plastiek in en sterven – een miljoen vogels per jaar.

Maar cijfers zijn abstract.

In 2015 waren we op huwelijksreis in Vietnam. Op zoek naar een stukje paradijs. Een plek waar we ons konden afzonderen van de wereld. We vonden: Doc Let. Wit zand, blauw water, ruisende palmbomen.

Maar ook: plastiek in het zand, waar we ook keken. Een meisje was de hele dag in de weer om de honderd meter strand die grenst aan het hotel op te ruimen. Een sisyfusarbeid. De golven braakten onafgebroken de rommel uit die wij hen voeren.

plastic op het strand.jpg
De tempel op het strand van Doc Let. En de rotzooi in het zand.

De cijfers werden plots concreet voor onze ogen. Het was triest om te zien. De mooiste plek van de wereld, en het boeltje dat wij ervan maken. Het paradijs is vervuild, met dank aan de mens en zijn liefde voor plastieken zakskes.

Maar goed, wat doe je dan?

Fast forward naar vandaag: OORSCHELP is geboren. Op het strand raapten we 45×2 nagenoeg identieke schelpjes. Ik maakte er een collectie oorbellen mee. Elk paar is uniek.

schelpen oorschelp
De schelpjes die ik raapte om de collectie mee te maken.

De oorbellen zijn te koop via de webshop van ZNOR. De opbrengst gaat integraal naar Plastic Soup Foundation, een organisatie die zich inzet voor propere oceanen. De oorbellen kosten 30 euro per paar, inclusief verzendingskosten.

26239223_1991395617553793_4543221848607242960_n
Het uiteindelijke resultaat, te koop in de webshop van het geweldige ZNOR

De schone schelpjes van Doc Let inzetten om het lelijke plastiek te bestrijden: dat is het idee achter OORSCHELP.

Dus: ben je op zoek naar een kadootje voor lief/zus/moeder/vrouw of gewoon voor jezelf, ga dan zeker eens kijken naar de collectie OORSCHELP. Merci!

Bezoek de website van OORSCHELP.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s